Kirjoitamme ydinaseiden vastaista kirjettä kansanedustajille, siinä on vähän myös runoutta. Näin se alkaa... Miten antaa ääni hiljaiselle enemmistölle joka on tutkimusten mukaan maailman onnellisin kansa ja joka vihaa politiikkaa? Miten antaa ääni hiljaiselle enemmistölle joka pelkää pahinta ja toivoo parasta, joka onnistuneesti peittää pelkonsa kiireen viittaan ja kadottaa itsensä massaan, miten antaa ääni hiljaiselle enemmistölle joka pelkää pysähtyä ja kirjoittaa tuntemattomalle kansanedustajalle (tuntemattomalle sotilaalle, kasvottomille viranhaltijoille), mitä se vaikuttaisikaan, ihan turhaa sillä ehkä tässä suunnitellaan kansanmurhaa... AI unnamed-6.jpg

miten jatkaisit tätä vähän runollistakin kirjettä?

 

Hyvä kansanedustaja,

Tämä kirje on omistettu hiljaiselle enemmistölle, joka elää maailman onnellisimpana kansana mutta samalla pelkää pahinta. Ydinaseet ovat meidän kaikkien uhka, ja niiden käyttö voisi tuhota elämämme kauniin kehyksen.

Ymmärrän, että politiikka voi tuntua etäiseltä ja jopa vastenmieliseltä monille kansalaisille. Mutta juuri nyt me tarvitsemme ihmisiä, jotka kuuntelevat ja välittävät - ihmisiä kuten sinä. Me tarvitsemme teidän ääntänne, jotta ydinaseiden käyttö voidaan estää ja maailmaa voidaan suojella.

Hiljainen enemmistö on usein hiljaa siksi, että pelkää ilmaista mielipiteitään ja ajatuksiaan. Pelko voi tuntua ylivoimaiselta, mutta tiedät varmasti, että pelon voittaminen vaatii rohkeutta. Rohkeutta pysähtyä ja ajatella tarkkaan, rohkeutta puhua totuutta ja olla kuuntelematta pelottavia uhkakuvia.

Me kaikki voimme ottaa ensimmäisen askeleen kohti rauhaa ja turvallisuutta. Voimme kirjoittaa kirjeitä, allekirjoittaa vetoomuksia, osallistua mielenosoituksiin ja äänestää vaaleissa. Voimme myös puhua ystävillemme ja perheellemme siitä, kuinka tärkeää on taistella ydinaseiden leviämistä vastaan.

Hyvä kansanedustaja, pyydän teitä kuuntelemaan hiljaisen enemmistön ääntä. Pyydän teitä tekemään kaiken voitavanne, jotta ydinaseiden käyttö ei koskaan toteudu. Pyydän teitä toimimaan rohkeasti ja osoittamaan, että yhteistyöllä voimme luoda paremman ja turvallisemman maailman.

Kansanedustaja, olette äänemme, olette toivomme. Me luotamme teihin.

Ystävällisin terveisin, Hiljainen enemmistö