Seuraava tilanne status on ICANin sivuilta: 

The International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) is a coalition of non-governmental organisations in one hundred countries promoting adherence to and implementation of the United Nations Treaty on the Prohibition of Nuclear Weapons (TPNW).

SUOMI EI OLE vielä allekirjoittanut TPNWW sopimusta.

Vuodesta 2016 vuoteen 2021 Suomi on ollut vetäytyneenä kuoreensa YK:ssa eikä ole äänestänyt ydinaseita kieltävää sopimusta vastaan eikä puolesta. 

Suomi on osallistunut tarkkailijana TPNW käsittelevään kokoukseen kesäkuussa 2022 Wienissä.

SDP, Vihreät ja Vasemmisto ovat ilmaisseet kannattavansa TPNW sopimuksen allekirjoittamista.   

Suomen eduskunnan ulkoasiain valiokunta on vuonna 2018 suositellut, että hallitus jatkaisi sopimuksen sisällön analysointia. Eduskunnan ulkoasiain valiokunta on myös ollut sitä mieltä, että se tukee ja täydentää aikaisempia sopimuksia kuten ydinsulkusopimusta (toisin kuin mitä suurlähettiläs johtava asiantuntija Viinanen "yksityisajattelee" ulkoministeriön asevalvonnan yksikössä...  hänen mielestään TPNW "rapauttaa" ydinsulkusopimusta). 

Vuonna 2021 eduskunta päätti jatkaa TPNW sisällön tutkimista (niin kuin siinä nyt olisi vielä kauheasti tutkittavaa?).

Kansan mielipide

Kantar TNS Oy:n vuonna 2019 tekemän tutkimuksen mukaan 84% kansalaisista kannattaa ajatusta siitä, että hallitus allekirjoittaisi TPNW sopimuksen, 8% vastustaa ja 8% ei ole asiasta mielipidettä puolesta tai vastaan.

TPNW neuvottelut

Suomi ei osallistunut vuonna 2016 sopimuksen käynnistysneuvotteluihin eikä sen valmisteluun vuonna 2017. 

Mitä mieltä itse olen? Suomen pitäisi allekirjoittaa sopimus välittömästi. Suomen pitäisi tehdä tiivistä yhteistyötä ydinaseettomien maiden kanssa niin, että kaikki ydinasevallat saadaan "saman pöydän ääreen", samaan videoneuvotteluun, neuvottelemaan ydinaseiden vähentämisestä ja käytöstä poistamisesta (voisiko siihen päästä uhkailemalla...  ...irtisanoudumme kaikista aikaisemmista sopimuksista ja tulemme kehittämään sellaisen uuden joukkotuhoaseen että siinä pian hippulat vinkuu ellette tule neuvotteluun? :D). Ei se niin mahdotonta ole kuin äkkiseltään ajattelee! Kannattaa muistaa että useimpien ydinasevaltojenkin väestöistä yli puolet, enemmistö, kannattaa ydinaseiden käytöstä poistoa (Pohjois-Korea voi tässä kohdassa tehdä poikkeuksen)!