Edistetään Itämeren julistamista ydinaseettomaksi rauhan mereksi yhdessä: allekirjoita kannatuksen ilmaus Tietoisen kasvun ystävät ry:lle https://puoluerekisteri.fi/hakemukset 

Mitä riskejä sisältyy siihen, että USA:n ja Venäjän sotalaivaston laivat ja sukellusveneet liikennöivät Itämerellä (luonnollisesti ei voida sivuuttaa myöskään muiden Itämeren maiden sotalaivastojen aiheuttamia riskejä  -  yhteisharjoitukset eivät luo vain turvallisuutta vaan niihin sisältyy myös mahdollisuus onnettomuuksiin)? Kylmän sodan ajalta paljastuneen aineiston mukaan lähes kolmannes USA:n koko ydinaseistuksesta oli sukellusveneissä, laivoissa ja lentokoneissa, jotka olivat sijoitettu lentotukialuksiin: yhteensä tuhansia ydinpommeja. Entisen Neuvostoliiton arkistoista ei ole ehkä saatavilla vastaavaa tietoa (todennäköisesti määrä on ollut huomattavasti vaatimattomampi laivaston vähäisemmän koon takia). 

Onnettomuuksia näille laivoille, sukellusveneille ja lentokoneille on tapahtunut: merenpohjassa on räjähtämättömiä ydinaseita. On mahdollista, että myös Itämeren pohjassa on räjähtämätön ydinpommi.

 

https://fas.org/blogs/security/2016/02/nuclear-weapons-at-sea/

Nykyisen tilanteen tuntevat vain laivojen komentajat (ehkä muutama muu laivoilla työskentelevä sotilasasiantuntija) ja heidän komentajansa. Tuntevatko USA:n ja Venäjän presidentit asiaa miten hyvin? Veikkaisin, että Venäjän presidentti taustansa takia tuntee asian läpikotaisin. Sen sijaan USA:n presidentin tietämys asian suhteen voi olla ehkä sinne päin - valistunut arvaus. Veikkaisin, että Suomen tulevilla NATO-asioista vastaavilla sotilashenkilöillä, puhumattakaan poliitikoista, pääministeristä ja tasavallan presidentistä ei ole asiasta yhtään mitään tietoa.

Edistetään Itämeren julistamista ydinaseettomaksi rauhan mereksi yhdessä: allekirjoita kannatuksen ilmaus Tietoisen kasvun ystävät ry:lle https://puoluerekisteri.fi/hakemukset  ja jätä tänne mielellään kommentti, kiitos  Unknown-2.jpgkannatuksen ilmaus rauhan asialle...  Kiitos sinulle!