Mitä jos opiskelija haluaisi ottaa tehtäväkseen selvittää historian tai yhteiskuntaopin tunnilla, paljonko yksi ydinase maksaa yhteiskunnalle kaikkine kuluineen? Hän voisi saada selville hintalapun, mutta hän ei voisi saada tietoonsa kaikkia kuluja, koska tuo määrä on aivan liian iso (lue: pelottava) kerrottavaksi yleisölle. Ja mitä jos hänen isänsä tai äitinsä sattuisi olemaan esimerkiksi joku seuraavista: ydinasesukellusveneen päällikkö, ydinasevoimien komentaja, ydinasetutkija, Presidentti, ydinasesiilossa työskentelevä huoltohenkilö jne. Hän saattaisi kysyä: mitä järkeä on uhata surmata ja tulla uhatuksi surmatuksi, ja maksaa "kaikesta tuosta painajaisesta"? Hänellä voisi olla lisäkysymyksiäkin ja on vaikea kuvitella, mitä nuo ihmiset vastaisivat hänelle ("Ole nyt hiljaa ja katso televisiosta mieluummin Simpsoneita..." ...Miten Bob uhkaa räjäyttää ydinpommin jotta televisiot lakkaisivat suoltamasta tyhjänpäiväisyyksiä ja ottaa Bartin panttivangiksi, kun ydinpommi sattuukin olemaan suutari? Valitettavasti Simpsonit eivät juurikaan kohota tietoisuutta ja opeta tekemään todella vaativia kysymyksiä vanhemmille). Mitä jos Presidentti Obaman tyttäret Sasha ja Malia ja Presidentti Putinin tyttäret Masha ja Katja olisivat käyneet samaa kansainvälistä koulua ja kysyneet isiltään (ja äideiltään) tällaisia kysymyksiä, kun he tekivät päätöksiä USA:n ja Venäjän ydinasearsenaalien uudistamisesta?   

https://apnews.com/article/politics-e4b80421be5dba5c5f5a162e55ac0d94 

Pentagon estimates cost of new nuclear missiles at $95.8B  

https://www.brookings.edu/what-nuclear-weapons-delivery-systems-really-cost/ 

The U.S. Nuclear Weapons Cost Study Project was completed in August 1998 and resulted in the book Atomic Audit: The Costs and Consequences of U.S. Nuclear Weapons Since 1940 edited by Stephen I. Schwartz

The following figures include research, development, testing and evaluation (RDT&E), and procurement costs and exclude operations, support, training, post-deployment upgrades or conversions, construction, and personnel costs. Warhead and bomb costs are rough averages only based on total research, development, testing and production costs during the Cold War; actual costs are classified.